Aripioare crocante de pui la cuptor
Aripioare crocante de pui la cuptor. Se pretează excelent într-o seară cu prietenii, alături de o bere rece sau chiar un şpriţ de vin cu gheaţă.
Ingrediente pentru aripioare crocante de pui la cuptor:
aprox. 1.5 kg aripioare de pui tăiate în două, 2 linguriţe de unt nesărat, topit, sos iute tip barbeque, brânză cu mucegai sau caşcaval topit, 1 lingură praf de copt, 2 linguriţe de sare, morcovi şi ţelină pt servire.
Mod de preparare aripioare de pui, crocante la cuptor:
Amestecă sarea şi praful de copt întru-n castron mare, peste care pune aripioarele de pui şi balansează bine vasul astfel încât carnea să fie bine acoperită. Pune o folie de plastic peste vas şi lasă la rece timp de 2 ore.
Acoperă grătarul cuptorului cu folie de aluminiu pentru a evita lipirea cărnii şi apoi încălzeşte cuptorul la 180°C. Aşează aripioarele una lângă alta pe toată suprafaţă grătarului şi lasă-le între 75 şi 90 de minute menţinând aceeaşi temperatură de 180°C, până acestea devin rumene şi crocante.
În prealabil amestecă untul cu sosul barbeque întru-n caston şi pune apoi aripioarele agitând castronul până acestea se acoperă perfect. Aranjează un platou cu ţelină şi morcovi peste care aşează carnea alături de un bol cu brânză topită.