«Chec» din carne de vită
Ingrediente: 400 g carne de vită tocată, 200 g ciuperci, 1 ardei gras roşu, 4 ouă, 2 linguri pesmet, 1 ceapă, 7 linguri ulei, ½ linguriţă tarhon uscat, ½ linguriţă cimbru uscat, 1 linguriţă de piper zdrobit, sare, piper măcinat
Mod de preparare: Timp de preparare: 1h 15 min Dificultate: medie
Tai ciupercile mărunt şi le căleşti în două linguri de ulei împreună cu ceapa tocată fin şi ardeiul tăiat fâşii. Când, zeama a scăzut, le dai deoparte de pe foc şi le laşi la răcit.
Amesteci carnea tocată cu ciupercile, adaugi ouăle bătute uşor, tarhonul, cimbrul, sare şi piper, după gust, şi trei linguri de ulei.
Ungi o formă termorezistentă cu puţin ulei, tapetezi, cu pesmet şi torni compoziţia de drob. Stropeşti deasupra cu restul de ulei, presari piperul zdrobit şi introduci forma în cuptorul bine încins pentru circa 45-50 de minute.