Orez cu urzici, reţetă de post
Gustul de acasă, mâncarea pe care n-ai cum să nu o fi gustat măcar o dată în casa bunicilor. Orezul cu urzici este un preparat pe care merită să-l încerci. Este uimitor de bun!
Ingrediente Orez cu urzici, reţetă de post
- 500 g de urzici
- 200 g de orez
- 2 legături de ceapă verde
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1-2 căţei de usturoi
- 50 g bulion
- sare şi piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare Orez cu urzici, reţetă de post
Urzicile se spală în mai multe ape şi se curăţă de codiţe. Se fierb timp de 5 minute în apă clocotită cu sare, apoi se lasă la scurs.
Separat, se taie ceapa mărunt, cu tot cu frunze, şi se pune la călit, alături de un căţei de usturoi zdrobit. Când ceapa devine aurie, adaugă orezul şi se amestecă bine, apoi se completează cu apă fierbinte. La o cană de orez se pun trei căni de apă. Lasă la fiert.
Urzicile opărite se trag şi ele la tigaie, în ulei şi cu un căţei de usturoi ,pentru gust. După câteva minute, adaugă pasta de roşii şi amestecă bine. Orezul fiert se adaugă peste urzicile în sos de roşii şi se omogenizează.
Se serveşte preparatul cu verdeaţă proaspătă!
FOTO Shutterstock