Plăcintă de cartofi
Aroma unei plăcinte poate îmbogăţi orice casă şi poate atrage toată familia în jurul mesei, de aceea va invitam sa preparati aceasta reteta de placinta de cartofi.
Ingrediente: 5 cartofi, 5 ouă, 200 ml smântână groasă, 4 linguri telemea de oi rasă, 2 linguri făină, 4 linguri unt, sare
Mod de preparare: Număr porţii: 6 Timp de preparare: 80 min Dificultate: mică
Speli cartofii, îi fierbi întregi cu, coajă cu tot în apă cu sare. Îi strecori, îi cureţi de coajă şi după ce, se răcesc complet îi tai mărunt.
Amesteci cartofii într-un, castron mare cu telemeaua rasă, untul moale, ouăle bătute cu smântână şi la sfârşit adaugi făina. Potriveşti gustul de sare, dacă mai este nevoie. Torni compoziţia într-o, formă rotundă unsă cu unt şi coci plăcinta de cartofi circa 40-50 de minute până se rumeneşte frumos deasupra. Porţionezi placinta de cartofi după ce se răceşte.
Placinta cu spanac, oua si branza