Englezii sunt vestiţi pentru fish and chips, adică o bucată sănătoasă de file de cod, dată prin aluat gros şi prăjită, alături de o porţie generoasă de cartofi prăjiţi tăiaţi felii groase. Tradiţional, preparatul se serveşte alături de sos tartar, dar poţi încerca şi alte sosuri, precum maioneză sau ketchup.

Ingrediente: 

4 fileuri de cod
60 g de făină
1/4  pahar cu bere
1 lingură de unt topit
1 căţel de usturoi
ulei pentru prăjit
câţiva cartofi

Mod de preparare: 

Curăţă cartofii şi taie-i felii mari. Usucă-i de apă bine şi lasă-i deoparte. Condimentează peştele cu sare şi piper şi trece-i prin făină apoi scutură făina în exces. Pentru aluat, cerne făina într-un vas, adaugă sare, unt, 1 căţel de usturoi ras şi bere. Trece fileurile de peşte prin aluat şi prăjeşte-le în ulei încins cam 10 minute. Scoate peştele pe şervete absorbante şi apoi lasă fileurile la răcit pe o hârtie de copt ca să rămână crocante. Între timp, prăjeşte cartofii în ulei în chips şi condimentească cu sare. 

 

 

Loading...