Dacă vrei să te bucuri de gustul ardei umpluţi, dar fără carne, iată pentru voi o reţetă absolut delicioasă.

Ce ai nevoie
1 ceapă
200 g ciuperci
4 linguri ulei
1 legătură pătrunjel
150 ml lapte
1 pâine veche de o zi
200 g orez fiert
2 ouă
sare
piper
6 ardei graşi roşii
100 g caşcaval
1 lingură unt
câteva frunze de cimbru pentru decor

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se călesc ceapa tocată mărunt şi ciupercile tăiate felii până scade zeama lăsată de ciuperci.
pasul 1

Pâinea se taie felii şi apoi cubuleţe. Se pun într‑un bol mare, se amestecă cu pătrunjelul tocat şi se stropesc cu lapte.
pasul 2

Se adaugă peste pâine ciupercile şi orezul fiert. Se bat ouăle şi se adaugă în bol. Se condimen­tează cu sare şi piper, după gust, şi se amestecă cu grijă.
pasul 3

Ardeii graşi se taie în două pe lungime, lăsând coada. Se scot seminţele, se spală şi se pun la scurs. Caşcavalul se dă pe răzătoarea mare.
pasul 4

Se umplu ardeii, se aşază într‑un vas termorezistent uns cu unt şi se presară cu caşcaval ras.
pasul 5

Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 25‑30 de minute. Se servesc calzi, decoraţi cu frunze de cimbru.
pasul 6

Loading...