O mâncare deosebită şi extrem de delicioasă sunt frigănelele cu mazăre. Nimic nu se compară cu gustul copilăriei. Această mâncare nu prea se mai prepară în bucătăriile româneşti, însă este cu totul specială şi foarte apreciată de copii.

Frigănelele sunt şi un desert excelent, merg de minune cu gem sau zahăr. Desertul copilăriei este delicios şi se mănâncă excepţional cu o mâncare de mazăre proaspătă.

Ingrediente Frigănele cu mazăre:

Pentru mazăre:

  • 500 de grame de mazăre proaspătă sau congelată
  • 300 de grame de carne de pui
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 2 linguri de pastă de roşii sau roşii tăiate cuburi
  • Sare
  • Piper
  • Mărar proaspăt
  • 2 linguri de făină

Pentru frigănele:

  • 1 franzelă pufoasă albă feliată
  • Lapte
  • 1-2 ouă
  • Ulei

Mod de preparare:

Se taie zarzavaturile mărunt şi se pun la călit alături de carnea de pui. Se călesc 10 minute, apoi mazărea spălată se pune peste şi se acoperă cu apă fiartă. Se lasă la fiert cât este nevoie, cam jumătate de oră, timp în care se mai amestecă. După aceea se pune pasta de roşii sau roşiile cuburi, se amestecă şi se mai lasă la fiert. La final se adaugă cele două linguri de făină, se condimentează, se taie mărunt mărarul şi se pune peste mazăre.

Frigănelele sunt deosebite cu această mâncare de mazăre dulce. Feliile de franzelă albă se înmoaie în lapte, apoi în ou bătut. Înainte de asta se lasă uleiul la încins într-o tigaie. După ce aţi înmuiat feliile în lapte şi ou, se pun la prăjit. Se lasă la încins 2 minute pe fiecare parte, apoi se scot şi se lasă la scurs.

Mazărea proaspătă se serveşte caldă alături de frigănelele calde. Acestea merg excelent înmuiate în sosul de mazăre. Este o mâncare delicioasă, ce ne aduce aminte de copilărie. Poftă bună!

Loading...