Fursecuri cu fructe confiate şi glazură de ciocolată: Aceste fursecuri pline de frcute şi migdale sunt perfecte pentru o gustare, alături de un ceai sau o cicocolată caldă. 

Fursecuri cu fructe confiate şi glazură de ciocolată

Aceste fursecuri pline de fructe şi migdale sunt perfecte pentru o gustare, alături de un ceai sau o cicocolată caldă. 

Dificultate medie/Preparare: 1 h/20 bucăţi

Ingrediente

Pentru aluat

120 g unt moale

150 g zahăr

1 ou mare

120 g făină

30 g fulgi de ovăz

1 pliculeţ praf de copt

½ linguriţă sare

½ linguriţă scorţişoară măcinată

1 pliculeţ zahăr vanilat

50 g coajă de portocală confiată

50 g ananas confiat

50 g merişoare confiate

50 g migdale

Pentru glazură

150 g ciocolată amăruie

Fursecuri cu fructe confiate şi glazură de ciocolată

Mod de preparare:

Mixezi untul moale şi zahărul ână devin o spumă fină şi aerată. Adaugi oul, făina cernută, fulgii de ovăz, praful de copt, scorţişoara, zahărul vanilat şi sarea.

Mărunţeşti coaja de portocală, ananasul, merişoarele şi migdalele şi le încorporezi în aluat. Formezi 20 de biluţe din compoziţie, le aşezi într-o tavă tapetată şi le coci 10-12 minute în cuptorul încălzit la 190 ºC. Le dai la răcit. Între timp, topeşti ciocolata pe baie de aburi.

Treci fursecurile prin ciocolată, pe o singură parte, apoi le aşezi pe hârtie pergament. Le laşi 30 de minute la frigider, până se întăreşte ciocolata.

FOTO: PROFIMEDIA

 

 

Loading...