Nişte fursecuri cu gem de căpşuni sunt simplu de preparat şi pot fi gata în maximum o oră. Pot fi şi o delicioasă gustare la ceas de amiază când o poţi însoţi de o cafea fierbinte, aburind.

Fursecuri cu gem de căpşuni - Ingrediente (8 porţii)

250 g făină
50 g amidon
alimentar
1 praf de sare
200 g unt
100 g zahăr pudră
1 linguriţă coajă rasă de lămâie
200 g gem de căpşuni sau alt gem preferat
300 g biscuiţi rotunzi

Fursecuri cu gem de căpşuni - Mod de preparare

Se cern, într-un vas, ­făina, amidonul şi sarea. Separat, se freacă sau se mixează ­untul, zahărul pudră şi coaja de lămâie până se face cremă. Se amestecă cele ­două compoziţii, folosind o spatulă sau o lingură de lemn, până se obţine un aluat ­omogen.

Se umple un cornet sau un poş cu aluat­ul preparat şi se toarnă grămăjoare sub formă de inele într-o tavă tapetată cu folie specială de copt. Se coc 20-25 de minute, la temperatură potrivită, până se rumenesc uşor. Se scot pe grătar să se răcească. Se ung biscuiţii cu gem şi se lipesc peste ei inelele din aluat.

Loading...
Evaluează articolul