3 reţete de post ungureşti

ciorba varza  jpeg

Suntem în plin post al Sărbătorii de Paşte şi încercăm să vă oferim idei care mai de care mai diverse şi mai apetisante. Astăzi ne-am gândit că un meniu de post inspirat din bucătăria altor popoare este foarte potrivit. Aşa că astăzi vă propunem trei reţete de post ungureşti: cartofi ungureşti, găluşte cu prune şi ciorbă de varză.

Ingrediente pentru reţete de post ungureşti - Cartofi ungureşti

6-8 cartofi ulei 1-2 cepe roşii sare piper boia dulce şi picantă

Mod de preparare pentru reţete de post ungureşti - Cartofi ungureşti

Cureţi cartofii de coajă şi îi tai în felii potrivite. Toci ceapa, o căleşti în ulei şi apoi adaugi cartofii. Presari sare, boia dulce şi boia iute. Amesteci şi pui capacul. Laşi la foc mic. Amesteci din când în când. Poţi fierbe înainte cartofii, şi apoi îi tragi la tigaie cu restul ingredientelor.

Cand sunt bine facuti, iei tigaia de pe focşi îi serveşti iemdiat.

Ingrediente pentru reţete de post ungureşti - Ciorbă de varză

300 g varză murată

1 ceapă potrivită

1 morcov

1 rădăcină de pătrunjel

½ ţelină

2 cartofi

1 lingură bulion

4 linguri cu ulei

un vârf cuţit de nucşoară

1 crenguţă de cimbru

sare

piper

mărar

Mod de preparare pentru reţete de post ungureşti

Tai zarzavaturile de supă cubuleţe, cartofii, felii groase pe lungime, ceapa, mărunt, şi varza fideluţă. Le căleşti în uleiul bine încins, mai întâi ceapa şi zarzavaturile, apoi adaugi varza murată şi 150 ml apă fierbinte. Laşi totul să fiarbă acoperit 15 minute, la foc moderat.

Completezi cu 1,5 l apă caldă şi, când dă în fiert, pui bulionul, cimbrul, nucşoara, sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă încă 1-2 minute. Această ciorbă de varză acră o poti servi fierbinte, garnisită cu mărar verde.

Ingrediente pentru reţete de post ungureşti - Găluşte cu prune

500 g cartofi

125 g făină

1 linguriţă ulei

2 ½ linguri zahăr

1 kg prune

1 vârf de cuţit scorţişoară

8 linguri pesmet

1 nucă de margarină

Mod de preparare pentru reţete de post ungureşti - Găluşte cu prune

Speli prunele şi le laşi la scurs. Fierbi cartofii în apă cu sare, îi cureţi de coajă şi îi pasezi ca pentru piure. Adaugi făina, uleiul, ½ linguriţă de zahăr, un praf de sare şi frămânţi un aluat nu foarte tare. Îmbraci fiecare prună în câte o bucată de aluat de mărimea prunei, rotunjeşti şi le fierbi, la foc mic, în apă clocotită cu puţină sare până se ridică la suprafaţă.

Le scoţi cu o spumieră şi le laşi la scurs. Căleşti pesmetul în untul încins, adaugi zahărul rămas, scorţişoara şi tăvăleşti găluştile prin pesmetul fierbinte.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg