Aperitiv cu linte

apertiv linte jpeg

Lintea poate fi pe gustul tutror dacă este în mâncăruri aromate ademenitoare. Este şi cazul acestui fel de mâncare.

Ingrediente

Pentru aluat 350 g făină 250 g margarină 100 g apă 1 lingură oţet

250 g linte verde

1 morcov potrivit

1 ardei

1 roşie

1 ceapă

1 cartof mare fiert

2 linguri ulei de măsline

150 g crutoane cu gust de usturoi

cimbru

pătrunjel verde

sare

piper

Cum se prepară

Se amestecă făina cu margarina tăiată bucăţele ­până se obţine un aluat nisipos. Se adaugă apoi treptat apa în care s-a amestecat oţetul şi se frământă până se obţine un aluat omogen şi elastic, care se lasă să stea 1 oră la rece, apoi se întinde în foi foarte subţiri, ca pentru ştrudel.

Între timp, se fierb lintea şi morcovul, în apă cu un praf de sare, se scurg şi se lasă la răcit. Se taie ceapa mărunt, se căleşte în uleiul bine încins împreună cu ardeiul şi roşia tăiate cubuleţe. Se adaugă apoi lintea, morcovul şi cartoful tăiate cubuleţe şi se condimentează, după gust, cu cimbru, pătrunjel, sare şi piper.

Se tapetează o formă ­rotundă cu foi subţiri de ­aluat (sau patru mai ­mici), se adaugă umplutura de linte şi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 20 de minute. Se serveşte cu crutoane aromate cu gust de usturoi.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg