Ardei iuţi în oţet

Pentru această reţetă ai nevoie de câteva foi de dafin. Dafinul e un ingredient de bază în „bouquet garni“ – plantele aromate care dau savoare sosurilor şi cărnurilor. „Buchetul garnisit“ a fost folosit pentru prima oară în Franţa, însă acum a intrat în toate marile bucătării ale lumii. Ingredientele sale de bază sunt cimbru, dafin, frunze de ţelină, tije de pătrunjel, toate rulate într-o foaie de praz.
Ingrediente
1 kg ardei iuţi
500 ml oţet
1 l apă
4 linguri zahăr
1 lingură sare grunjoasă
piper boabe
foi de dafin
Mod de preparare
Speli ardeii, îi laşi să se usuce, apoi îi aşezi în borcane, în picioare. Pui la fiert apa împreună cu oţetul şi restul de ingrediente. După ce începe să clocotească, torni amestecul peste ardei, acoperindu-i. Ai grijă să aşezi borcanele pe lame de cuţit sau pe ceva de metal, ca să nu se spargă de la temperatura mare! Le laşi să se mai răcorească un pic, apoi le pui capacele şi le ţii într-un loc cald. Ulterior le muţi în cămară.