Ardei iuţi în oţet

ardei iuti in otet jpeg

Pentru această reţetă ai nevoie de câteva foi de dafin. Dafinul e un ingredient de bază în „bouquet garni“ – plantele aromate care dau savoare sosurilor şi cărnurilor. „Buchetul garnisit“ a fost folosit pentru prima oară în Franţa, însă acum a intrat în toate marile bucătării ale lumii. Ingredientele sale de bază sunt cimbru, dafin, frunze de ţelină, tije de pătrunjel, toate rulate într-o foaie de praz.

Ingrediente

1 kg ardei iuţi

500 ml oţet

1 l apă

4 linguri zahăr

1 lingură sare grunjoasă

piper boabe

foi de dafin

Mod de preparare

Speli ardeii, îi laşi să se usuce, apoi îi aşezi în borcane, în picioare. Pui la fiert apa împreună cu oţetul şi restul de ingrediente. După ce începe să clocotească, torni amestecul peste ardei, acoperindu-i. Ai grijă să aşezi borcanele pe lame de cuţit sau pe ceva de metal, ca să nu se spargă de la temperatura mare! Le laşi să se mai răcorească un pic, apoi le pui capacele şi le ţii într-un loc cald. Ulterior le muţi în cămară.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg