Ardei umpluți cu legume
Sunt ușor de făcut, perfecți atât în cadrul unui stil de viață vegan cât și în perioadele de post.
Ingrediente:
4 ardei verzi mari
1 cană porumb fiert
1 cană conopidă tăiată mărunt
1 cană morcovi rași
1 ceapă mică
2 căței de usturoi tocați
1 lingură ulei
sare și piper, după gust
Mod de preparare
Tai capacul ardeilor, le scoți semințele și nervurile și-i așezi într-o tavă de copt.
Sotezi ceapa tocată, usturoiul în ulei până devin translucide. Adaugi morcovii și conopida în tigaie și le călești 5-7 minute, amestecând din când în când. Pui porumbul și omogenizezi. Lași pe foc 2-3 minute, până când legumele sunt moi și rumene. Condimentezi cu sare și piper, după gust.
Umpli ardeii cu amestecul de legume, introduci tava în cuptor și coci 30-40 de minute sau până când ardeii sunt moi și umplutura este bine coaptă.
foto: pixabay.com