Avocado umplut

avocado uplut jpg

Un aperitiv care se prepară rapid.

Ingrediente

2 avocado coapte

150 g roșii

1 conservă ton

pătrunjel proaspăt, tocat fin

2 linguri ulei de măsline extravirgin

½ lămâie

sare și piper, după gust

Mod de preparare

Tai avocado pe jumătate, scoți sîmburii, le ungi ușor cu ulei de măsline pentru a preveni lipirea și pentru caramelizare. Le așezi, apoi, cu fața tăiată în jos în tigaia grill, le ții 2-3 minute sau până când apar urme de grătar și sunt ușor încălzite, apoi le dai deoparte.

Între timp, pregătești umplutura: amesteci roșiile tăiate cuburi, tonul mărunțit, pătrunjelul tocat și 1 lingură de ulei de măsline. Condimentezi cu sare și piper după gust.

Cu ajutorul unei linguri, umpli fiecare jumătate de avocado cu amestecul cu ton, stropești cu restul de ulei de măsline și cu lămâie.