Bănuţi cu mac şi gem

banuti cu mac si gem jpeg

Prepari des prăjituri cu gem, dar nu ai încercat niciodată combinaţia mac-gem? Este absolut delicioasă. Iată o reţetă care se pregăteşte uşor şi este bună de te lingi pe degete.

Ingrediente

500 g făină 1 pachet drojdie uscată 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 120 g unt 250 ml lapte coaja rasă de la o lămâie 1 praf de sare

100 g gem de prune

50 g seminţe de mac

100 g brânză dulce

1 ou

1 albuş

2 linguri zahăr

50 g sâmburi de migdale

Preparare

Baţi gălbenuşurile cu zahărul şi adaugi laptele. Amesteci făina cu drojdia şi sarea, adaugi untul încălzit, coaja de lămâie şi laptele amestecat cu gălbenuşurile şi zahărul. Frămânţi aluatul, pe care îl laşi să crească 30 de minute.

Brânza dulce o amesteci cu oul şi cu zahărul, iar gemul îl amesteci cu macul dat prin maşina de tocat. Întinzi o foaie pe care tai cu gura unui pahar bănuţii. Îi aşezi într-o tavă unsă, apeşi cu degetul mare în mijlocul fiecărui bănuţ, ca să obţii o adâncitură. Ungi marginile cu albuş bătut şi umpli adânciturile cu brânză şi cu gem (ca în imagine). Decorezi cu sâmburi de migdale sau cu nucă şi introduci la cuptor pentru 30 de minute, până se rumenesc frumos.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg