Batoane cu nuci și fructe uscate
Combinația de nuci și fructe uscate face ca aceste batoane să fie delicioase, dar și foarte hrănitoare.
Ingrediente
150 g fulgi de ovăz
100 g mix nuci tocate
100 g mix fructe uscate
50 g semințe de dovleac
50 g fulgi de cocos
100 g unt de arahide
80 ml sirop de arțar
1 linguriță extract de vanilie
un praf de sare
Mod de preparare
Amesteci fulgii de ovăz, nucile tocate, fructele uscate, semințele și fulgii de cocos.
Într-o cratiță mică, la foc mic, topești untul de arahide cu siropul de arțar și un praf de sare. Amesteci până când obții o compoziție omogenă și cremoasă. Adaugi extractul de vanilie și amesteci din nou.
Torni amestecul lichid peste ingredientele uscate din bol și amesteci bine cu o spatulă, până când toate ingredientele sunt bine acoperite.
Așezi compoziția într-o tavă mică, tapetată cu hârtie de copt. Apeși ferm cu o spatulă pentru a uniformiza amestecul și pentru a-l compacta bine. Dai tava la frigider cel puțin o oră, astfel încât compoziția să se întărească. După ce compoziția s-a întărit, o scoți din tavă și o tai în 10-12 batoane egale. Acestea pot fi păstrate la frigider într-un recipient ermetic timp de până la o săptămână.