Batoane cu nuci și fructe uscate

Combinația de nuci și fructe uscate face ca aceste batoane să fie delicioase, dar și foarte hrănitoare.

batoane cu nuci si fructe uscate jpg

Ingrediente

150 g fulgi de ovăz

100 g mix nuci tocate

100 g mix fructe uscate

50 g semințe de dovleac

50 g fulgi de cocos

100 g unt de arahide

80 ml sirop de arțar

1 linguriță extract de vanilie

un praf de sare

Mod de preparare

Amesteci fulgii de ovăz, nucile tocate, fructele uscate, semințele și fulgii de cocos.

Într-o cratiță mică, la foc mic, topești untul de arahide cu siropul de arțar și un praf de sare. Amesteci până când obții o compoziție omogenă și cremoasă. Adaugi extractul de vanilie și amesteci din nou.

Torni amestecul lichid peste ingredientele uscate din bol și amesteci bine cu o spatulă, până când toate ingredientele sunt bine acoperite.

Așezi compoziția într-o tavă mică, tapetată cu hârtie de copt. Apeși ferm cu o spatulă pentru a uniformiza amestecul și pentru a-l compacta bine. Dai tava la frigider cel puțin o oră, astfel încât compoziția să se întărească. După ce compoziția s-a întărit, o scoți din tavă și o tai în 10-12 batoane egale. Acestea pot fi păstrate la frigider într-un recipient ermetic timp de până la o săptămână.