Bezele brăduţ
Dintre multitudinea de dulciuri tematice pe care le poţi prepara de Crăciun, astăzi îţi propunem bezelele brăduţ.
De ce ai nevoie pentru bezele brăduţ
4 albuşuri
200 g zahăr
esenţă de mentă
2-3 picături colorant alimentar verde
100 g ciocolată neagră
Cum se prepară bezele brăduţ
Pune albuşurile şi zahărul pe baie de aburi şi amestecă până se dizolvă zahărul. Dă deoparte, toarnă compoziţia în alt vas şi adaugă esenţa de mentă. Bate până bezeaua se albeşte, adaugă colorantul alimentar şi bate până obţii o spumă tare. Pune bezeaua într-un poş cu vârf steluţă şi formează brăduţii într-o tavă cu hârtie de copt, având grijă să laşi distanţă între ei. Dă tava la cuptor pentru aproximativ 2 ore. Lasă bezelele să se răcorească.
Topeşte ciocolata şi pune-o într-o pungă cu unul din colţuri uşor tăiat. Formează steluţe din ciocolată pe hârtie de copt. Aşază un strop de ciocolată topită în vârful brăduţilor şi fixează steluţele de ciocolată.
Sursa foto http://www.bakersroyale.com