Bezele cu nucă şi gem

bezele cu gem si nuca jpeg

Bezele simple, crocante... De ce nu şi cu gem şi nucă? Anul acesta, hai să încercăm ceva mai special. Ouăle se lasă la temperatura camerei 4-5 ore înainte să faci bezelele. Dacă baţi albuşurile reci, iese puţină spumă.Dacă vrei bezele crocante, se coc o oră în cuptorul încălzit dinainte şi nu se scot până nu se răcesc. Pentru a obţine bezele lipicioase, se las la cuptor 30 de minute, iar după ce se răcesc, se păstrează la frigider. Zahărul se adaugă în compoziţie abia după ce ai bătut foarte bine ­albuşurile. Dacă după 15 de minute de copt bezelele nu au prins o crustă fină, se dă focul puţin mai tare.

Ingrediente (1 tavă)

350 g făină 100 g unt 250 g zahăr 3 ouă 1 praf de copt 200 g gem de caise 150 g nucă

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt, untul, 100 g de zahăr, trei gălbenuşuri şi frămânţi până obţii un aluat vârtos, dar elastic. Îl întinzi într-o foaie subţire de 5 mm, pe care o aşezi într-o tavă unsă şi tapetată. Amesteci gemul cu nuca măcinată şi întinzi peste foaia de aluat. Introduci la cuptor 20 de minute.

Baţi albuşurile spu­mă tare cu un praf de sare, adaugi zahărul rămas şi baţi în continuare pe ­baie de aburi, până obţii o compoziţie lucioasă. Scoţi prăjitura din cuptor, întinzi bezeaua şi dai tava din nou la cuptor pentru 40 de minute.