Bibimbap
Bibimbap este unul dintre cele mai cunoscute preparate coreene.
Ingrediente
100 g carne tocată de vită
1 lingură sos soia
1 lingură ulei de susan
1 linguriță zahăr brun
1/4 linguriță usturoi tocat
250 g spanac
1 morcov mic
350 g muguri de fasole
100 g ciuperci shiitake
sare de mare fină
1 cană de orez
1 gălbenuș
ulei pentru gătit
Pentru sosul bibimbap:
1 lingură zahăr
1 lingură apă
1 lingură semințe de susan prăjite
1 lingură ulei de susan
1 linguriță oțet de mere
2 căței de usturoi tocați
Mod de preparare
Amesteci carnea tocată cu ingredientele de sos și lași la marinat aproximativ 30 de minute. Pui totul la călit într-o tigaie tip wok, 5 minute.
Într-un wok curat călești, pe rând, în foarte puțin ulei spanacul, mugurii de fasole și morcovul tăiat julien.
Cureți și clătești ciupercile shiitake și le tai felii subțiri, apoi le pui în wok cu puțină sare și apă și lași să scadă apa până când ciupercile sunt gătite
Fierbi orezul separat în apă cu sare și îl lași la scurs, după care îl așezi într-un bol, montezi carnea și legumele după bunul plac, iar deasupra pui gălbenușul. Poți adăuga sare și poți amesteca ingredientele, pentru a îmbina aromele.