Bibimbap

bibimbap jpg

Bibimbap este unul dintre cele mai cunoscute preparate coreene.

Ingrediente

100 g carne tocată de vită

1 lingură sos soia

1 lingură ulei de susan

1 linguriță zahăr brun

1/4 linguriță usturoi tocat

250 g spanac

1 morcov mic

350 g muguri de fasole

100 g ciuperci shiitake

sare de mare fină

1 cană de orez

1 gălbenuș

ulei pentru gătit

Pentru sosul bibimbap:

1 lingură zahăr

1 lingură apă

1 lingură semințe de susan prăjite

1 lingură ulei de susan

1 linguriță oțet de mere

2 căței de usturoi tocați

Mod de preparare

Amesteci carnea tocată cu ingredientele de sos și lași la marinat aproximativ 30 de minute. Pui totul la călit într-o tigaie tip wok, 5 minute.

Într-un wok curat călești, pe rând, în foarte puțin ulei spanacul, mugurii de fasole și morcovul tăiat julien.

Cureți și clătești ciupercile shiitake și le tai felii subțiri, apoi le pui în wok cu puțină sare și apă și lași să scadă apa până când ciupercile sunt gătite

Fierbi orezul separat în apă cu sare și îl lași la scurs, după care îl așezi într-un bol, montezi carnea și legumele după bunul plac, iar deasupra pui gălbenușul. Poți adăuga sare și poți amesteca ingredientele, pentru a îmbina aromele.