Biluţe de iaurt grecesc marinate în ulei de măsline

Invitaţii tăi vor fi cuceriţi de aceste biluţe de iaurt grecesc marinate în ulei de măsline. Pot fi adăugate şi în salate de legume şi pot fi conservate pentru o perioadă lungă de timp dacă sunt ţinute la frigider.
De ce ai nevoie pentru biluţe de iaurt grecesc marinate în ulei de măsline
1,2 kg iaurt grecesc, cât mai gras
2 linguri sare grunjoasă
4 linguri piper
2 linguri oregano uscat
2 linguri cimbru
2 căţei de usturoi
2 foi de dafin
pudră de ardei iute
ulei de măsline extravirgin
Cum se prepară biluţele de iaurt grecesc marinate în ulei de măsline
Amesteci iaurtul cu sare şi piper, după gust. Pui iaurtul pe o bucată curată de tifon şi o aşezi într-un vas cu mălai. Laşi peste noapte să se scurgă zerul din iaurt, iei câte o lingură de iaurt şi-i dai forma unei bile. Le condimentezi cu oregano, cimbru şi pudră de ardei iute. Pui bilele într-un borcan sterilizat, adaugi frunzele de dafin, căţeii de usturoi şi umpli borcanul cu ulei de măsline. Îl dai la frigider, unde îl poţi păstra aproximativ o lună.