Biscuiţi cu blăniţă
Dacă vrei să mai ieşi din cadrul tradiţional al dulciurilor obişnuite de Paşti, iată o reţetă cu care sigur vei impresiona.
De ce ai nevoie ca să faci biscuiţi cu blăniţă:
280 g făină 100 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri 200 g unt rece ½ linguriţă esenţă naturală de migdale
1 albuş
170 g zahăr pudră
1 linguriţă zeamă de lămâie
100 g ciocolată neagră
150 g migdale descojite
câteva batoane de scorţişoară
Cum prepari biscuiţi cu blăniţă:
Pentru biscuiţi, amesteci făina cu untul rece. Frămânţi până obţii un aluat nisipos. Adaugi gălbenuşurile, zahărul şi esenţa.
Înveleşti aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider 30 de minute. Ulterior, întinzi aluatul pe masa presărată cu făină într-o foaie de 0,5 cm. Decupezi cercuri mai mari şi mai mici, cu care să formezi trupul şi capul oiţei, pe care le aranjezi pe o tavă tapetată. Coci biscuiţii 10 minute, la 200 °C. Pentru blăniţă, baţi albuşul cu furculiţa până se formează o spumă deasupra. Adaugi zeama de lămâie şi zahărul pudră cernut. Baţi cu mixerul până obţii o glazură lucioasă şi densă. Topeşti ciocolata neagră pe baie de aburi. Peste fiecare biscuit mare pui blăniţă cu un poş, apoi aşezi câte un biscuit mic pe care-l decorezi cu ciocolată neagră topită şi migdale descojite, cu care formezi urechile şi ochişorii, iar din batoane de scorţişoară rupte formezi picioruşele oiţei.