Brioşe cu lapte bătut

Această delicioasă reţetă ne-a fost trimisă de cititoarea noastră Oana Epure, din Bucureşti. Îţi trebuie doar puţină răbdare şi imaginaţie ca rezultatul să fie de-a dreptul... savuros!
Ingrediente
Pentru aluat
250 g făină 2 linguri cacao 2 linguriţe praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 100 g unt moale, nesărat 200 g zahăr tos 1 lingură vârf colorant alimentar roşu 2 linguriţe esenţă de vanilie 2 ouă 175 ml lapte bătut 1 linguriţă oţet de cidru sau alt oţet
Pentru glazură
250 g mascarpone
100 g zahăr pudră
3 picături colorant alimentar roşu
Preparare:
Încălzeşti cuptorul la 170 de grade Celsius (treapta 3) şi căptuşeşti formele de brioşe cu hârtie specială. Amesteci făina, cacaua, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu într-un castron. În alt castron, freci untul cu zahărul, baţi bine şi, când obţii o cremă spumoasă, amesteci totul cu colorantul alimentar şi cu vanilia.
Continui să baţi amestecul, adaugi o lingură din amestecul de făină, apoi un ou, urmat de încă o cantitate de făină, apoi celălalt ou, urmat de restul de făină. La sfârşit, încorporezi laptele bătut şi oţetul, apoi repartizezi aluatul în 24 de forme. Şi laşi la cuptor 20 de minute. Nu glazurezi decât atunci când se răcesc complet.
Pentru glazură, amesteci toate ingredientele şi apoi ornezi cu ajutorul unui recipient special.