Brioşe cu lapte bătut

 MG 9800 jpeg

Această delicioasă reţetă ne-a fost trimisă de cititoarea noastră Oana Epure, din Bucureşti. Îţi trebuie doar puţină răbdare şi imaginaţie ca rezultatul să fie de-a dreptul... savuros!

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină 2 linguri cacao 2 linguriţe praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 100 g unt moale, nesărat 200 g zahăr tos 1 lingură vârf colorant alimentar roşu 2 linguriţe esenţă de vanilie 2 ouă 175 ml lapte bătut 1 linguriţă oţet de cidru sau alt oţet

Pentru glazură

250 g mascarpone

100 g zahăr pudră

3 picături colorant alimentar roşu

Preparare:

Încălzeşti cuptorul la 170 de grade Celsius (treapta 3) şi căptuşeşti formele de brioşe cu hârtie specială. Amesteci făina, cacaua, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu într-un castron. În alt castron, freci untul cu zahărul, baţi bine şi, când obţii o cremă spumoasă, amesteci totul cu colorantul alimentar şi cu vanilia.

Continui să baţi amestecul, adaugi o lingură din amestecul de făină, apoi un ou, urmat de încă o cantitate de făină, apoi celălalt ou, urmat de restul de făină. La sfârşit, încorporezi laptele bătut şi oţetul, apoi repartizezi aluatul în 24 de forme. Şi laşi la cuptor 20 de minute. Nu glazurezi decât atunci când se răcesc complet.

Pentru glazură, amesteci toate ingredientele şi apoi ornezi cu ajutorul unui recipient special.