Brioşe cu piersici

Pentru această reţetă poţi folosi 2-3 nectarine sau piersici din compot. De asemenea , le poţi înlocui cu fructe de sezon.
Ingrediente (8 brioşe)
80 g unt 250 g făină 2 ouă mari 160 g iaurt 150 g zahăr 1 esenţă de vanilie 1 plic praf de copt 2 linguri seminţe de mac 2-3 piersici
Mod de preparare
Amesteci făina cu praful de copt, apoi adaugi iaurtul, macul, untul şi mixezi bine. Baţi ouăle cu zahărul, le adaugi în compoziţia cu făină, pui esenţa de vanilie şi omogenizezi bine.
Piersicile le înjumătăţeşti, le cureţi de sâmburi şi le tai felii subţiri. Pui în fiecare formă de brioşe câte două linguri de compoziţie şi aşezi deasupra câte trei felii de piersici. Le aşezi pe toate într-o tavă unsă şi tapetată şi le dai la cuptor pentru 25-30 de minute.