Brioşe cu quinoa şi dovleac (fără gluten)

briose cu quinoa si dovleac jpeg

Aceste brioşe cu quinoa şi dovleac sunt un desert bogat în fibre, fosfor, magneziu, fier şi calciu, fiind foarte potrivit pentru cei care au intoleranţă la gluten.

Ingrediente pentru brioşe cu quinoa şi dovleac

1 lingură seminţe in măcinate 3 linguri apă ½ cană piure de banane (1 mare, 2 mic) ¾ cană piure de dovleac ¼ cană lapte ¼ cană sirop de arţar 1¼ cană făină de ovăz (ovăz măcinat în blender) ½ cană fulgi de quinoa ½ cană făină de migdale ¼ cană zahăr de cocos 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă esenţă de vanilie ½ linguriţă nucşoară ¼ linguriţă ghimbir ¼ linguriţă sare seminţe de dovleac

Mod de preparare brioşe cu quinoa şi dovleac

Încinge cuptorul şi unge 8-9 forme de brioşe cu puţină grăsime şi dă deoparte. Amestecă seminţele de in cu apa şi dă deoparte pentru a se forma un fel de gel, cât timp te ocupi de celelalte ingrediente. Amestecă ingredientele uscate într-un vas mare.

Într-un alt vas, amestecă banana, dovleacul, laptele şi siropul. Încoprorează în compoziţia de in ouăle şi toarnă ingredientele lichide peste cele uscate. Amestecă bine (aluatul va fi foarte dens, dar destul de moale).

Umple fiecare formă de brioşă pe o treime din suprafaţă. Presară pe deasupra seminţe de dovleac şi fulgi de quinoa. Lasă la copt pe grătarul din mijloc timp de 25 de minute sau până trece testul scobitorii.

Lasă să se răcească în forme 5 minute, apoi le poţi scoate din forme.

http://www.simplyquinoa.com/