Brioşe englezeşti

De la micul dejun din Marea Britanie nu lipsesc brioşele englezeşti aburinde, numai bune de întins unt pe ele.
De ce ai nevoie pentru brioşe englezeşti
250 ml apă caldă
1 lingură zahăr
1 lingură drojdie uscată
2 linguri unt
550 g făină
1 praf de sare
Cum se prepară brioşe englezeşti
Combini apa caldă cu zahărul şi drojdia şi laşi 10 minute. Încorporezi untul topit, făina şi sarea şi frămânţi până obţii un aluat elastic, moale, care nu se mai ţine de degete. Acoperi aluatul şi-l laşi o oră la crescut sau până îşi dublează volumul. Împarţi aluatul în 10 părţi egale, le dai o formă rotundă, le aplatizezi uşor şi le rumeneşti 10 minute pe o parte într-o tigaie încinsă, unsă cu puţin ulei. Întorci brioşele şi le mai laşi 5 minute pe partea cealaltă.
Sursa foto http://www.trufflesandtrends.com