Broccoli gratinat cu cartofi natur
Broccoli gratinat cu cartofi natur este o reţetă potrivită dacă eşti la dietă sau dacă pur şi simplu îţi este poftă de ceva bun.
3-4 porţii
Dificultate medie
1 oră
Ingrediente
400 g broccoli
500 g cartofi
150 g smântână
50 g unt
2 ouă
150 g caşcaval
150 g parmezan
sare
piper
un praf nucşoară
unt pentru uns tava
pătrunjel verde tocat mărunt
Mod de preparare
Cureţi cartofii, îi speli, îi tai în patru şi îi pui în apă sărată, la foc mediu. Când au fiert, îi scurgi, adaugi untul, pătrunjelul şi piper, după gust. Acoperi vasul şi îl laşi deoparte.
Desfaci bucheţelele de broccoli, le speli cu apă rece şi le pui într-o crăticioară cu apă, pe foc. Când au dat în clocot, le scoţi să se răcească, apoi le aşezi într-un vas termorezistent, uns cu unt.
Amesteci smântâna cu ouăle, caşcavalul şi nucşoara. Adaugi sare şi piper, după gust. Torni amestecul peste broccoli, razi parmezan şi dai la cuptor până se rumeneşte.
Serveşti bucheţelele de broccoli gratinate alături de cartofii natur.