Broccoli gratinat cu cartofi natur

Broccoli gratinat cu cartofi natur jpeg

Broccoli gratinat cu cartofi natur este o reţetă potrivită dacă eşti la dietă sau dacă pur şi simplu îţi este poftă de ceva bun. 

3-4 porţii

Dificultate medie

1 oră

Ingrediente

400 g broccoli

500 g cartofi

150 g smântână

50 g unt

2 ouă

150 g caşcaval

150 g parmezan

sare

piper

un praf nucşoară

unt pentru uns tava

pătrunjel verde tocat mărunt

Mod de preparare

Cureţi cartofii, îi speli, îi tai în patru şi îi pui în apă sărată, la foc mediu. Când au fiert, îi scurgi, adaugi untul, pătrunjelul şi piper, după gust. Acoperi vasul şi îl laşi deoparte.

Desfaci bucheţelele de broccoli, le speli cu apă rece şi le pui într-o crăticioară cu apă, pe foc. Când au dat în clocot, le scoţi să se răcească, apoi le aşezi într-un vas termorezistent, uns cu unt.

Amesteci smântâna cu ouăle, caşcavalul şi nucşoara. Adaugi sare şi piper, după gust. Torni amestecul peste broccoli, razi parmezan şi dai la cuptor până se rumeneşte.

Serveşti bucheţelele de broccoli gratinate alături de cartofii natur.