Bruschete cu ardei gras și brânză
Combinaţia de brânză şi ardei gras este savuroasă. Le prepari rapid, fie pentru micul dejun, fie pentru o gustare.
Ingrediente
1 baghetă
4 căței de usturoi
200 g cremă de brânză
4 ardei grași
sare și piper, după gust
ulei de măsline
frunzulițe de busuioc, pentru decor
Mod de preparare
Tai bagheta felii, pe care le ungi pe ambele părți cu ulei de măsline, le așezi într-o tavă tapetată și le dai la cuptorul încins. Le ții doar până devin rumene, apoi le scoți, le lași puțin la răcit și întinzi peste ele cremă de brânză.
Între timp, speli ardeii, îi coci, apoi îi dai cu sare și îi pui într-un vas acoperit. Îi cureți când sunt călduți, îi tai fâșii pe lung și îi pui într-un bol. Torni peste ei ulei de măsline, după gust, potrivești de sare și piper, adaugi usturoiul mărunțit și amesteci.
Între timp, speli ardeii, îi coci, apoi îi dai cu sare și îi pui într-un vas acoperit. Îi cureți când sunt călduți, îi tai fâșii pe lung și îi pui într-un bol. Torni peste ei ulei de măsline, după gust, potrivești de sare și piper, adaugi usturoiul mărunțit și amesteci.
Așezi pe fiecare felie de baghetă feliuțe de ardei și decorezi cu frunzulițe de busuioc.