Bruschete cu vinete, de post
Un aperitiv săţios în zilele de post, bruschetele cu vinete se prepară uşor şi sunt foarte gustoase.
De ce a nevoie pentru a pregăti bruschete cu vinete
1-2 vinete mici
busuioc, după gust
50 g seminţe de pin, opţional
3 căţei de usturoi, pisat
zeama de la ½ lămâie
2 linguri ulei de măsline
1 baghetă, feliată
pătrunjel, după gust
sare, după gust
piper, după gust
Cum pregăteşti bruschetele cu vinete
Speli vinetele, le tai felii şi le ungi cu ulei de măsline. Le rumeneşti pe grătar, 5-6 minute pe fiecare parte. Procedezi la fel cu bagheta de pâine. Aşezi vinetele, usturoiul mărunţit şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la blender câteva seminţe de pin, zeama de lămâie şi busuioc, până obţii un sos. Torni peste feliile de pâine şi serveşti cu pătrunjel şi seminţe de pin pe deasupra, dacă vrei.
Sursa http://www.cestlavegan.com