Budincă de cacao

Cremoasa budincă de cacao poate fi consumată ca desert, atunci când este caldă, sau cremă pentru prăjituri, după ce s-a răcit.
De ce ai nevoie pentru budincă de cacao
350 g smântână
350 ml lapte
4 linguri unt
1 linguriţă esenţă de vanilie
2 ouă
100 g zahăr
3 linguri amidon
2 linguri cacao
120 g ciocolată neagră
Cum se prepară budincă de cacao
Combini smântâna, laptele şi esenţa de vanilie şi le aşezi într-o cratiţă pe foc, amestecând până când se omogenizează. Mixezi ouăle cu zahărul, amidonul, cacaua şi un praf de sare. Când crema începe să fiarbă pe margini, dai deoparte de pe foc şi adaugi un sfert din compoziţia de ouă, adăugând restul puţin câte puţin. Pui din nou pe foc, amestecând până ce se îngroaşă. Dai deoparte şi adaugi ciocolata ruptă bucăţi, amestecând până se topeşte. Pui budinca în cupe şi o decorezi după imaginaţie.
Sursa foto http://thecakechica.com