Budincă de casă cu lămâie

Dacă o ţii la rece după ce ai preparat-o, vei obţine un desert cremos şi răcoritor, potrivit în orice anotimp. Aşadar, ce mai aştepţi pentru a face o budincă de casă cu lămâie?
De ce ai nevoie pentru budincă de casă cu lămâie
50 g unt
110 g zahăr
coaja rasă de la 1 lămâie
4 linguri zeamă de lămâie
2 ouă
50 g făină
280 ml lapte
Cum se prepară budincă de casă cu lămâie
Dai drumul la cuptor şi ungi formele cu unt.
Mixezi zahărul cu untul până obţii o consistenţă spumoasă, adaugi coaja de lămâie, gălbenuşurile şi făina. După ce s-au omogenizat torni treptat laptele şi zeama de lămâie. La final încorporezi albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia în forme şi prepari budinca pe baie de aburi, la cuptor. Este gata când se rumeneşte la suprafaţă, iar consistenţa ei este omogenă.