Budincă de ciocolată cu afine

Gustul dulce-acrişor al afinelor se potriveşte de minune cu cel al ciocolatei cremoase. Încearcă o reţetă simplă de budincă, pe care cu siguranţă o vei mai pregăti şi a doua oară.
Ingrediente
Pentru budincă
4 linguri afine congelate
2 linguri zahăr sau alt îndulcitor
2 linguri făină
½ lingură pudră de cacao
½ linguriţă pudră pentru cafea, opţional
½ linguriţă ulei de cocos sau unt topit
ulei de cocos pentru uns
4 linguri lapte
Pentru sos
½ lingură pudră de cacao
½ lingură zahăr brun
3 linguri apă fiartă
fulgi de cocos, pentru decor
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Ungi un vas ramekin sau un vas cilindric termorezistent cu puţin ulei. Amesteci afinele împreună cu 1 lingură zahăr la baza vasului. Separat, combini făina, pudra de cacao, pudra pentru cafea şi restul de zahăr. Faci o mică adâncitură în mijlocul compoziţiei şi torni uleiul de cocos sau untul. Torni aluatul peste afine.
Pentru sosul de ciocolată, amesteci pudra de cacao, zahărul şi 2 linguri de apă, într-un bol. Torni peste aluat, apoi adaugi apa rămasă. Dai la cuptor, pentru aproximativ 15-20 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Decorezi cu fulgi de cocos, dacă vrei.
Sursa https://cafedelites.com