Budincă de vanilie cu fructe

Acest desert este la îndemână pentru orice mămică aflată mereu în criză de timp!
Ingrediente
500 ml lapte 1 baton de vanilie 5 gălbenuşuri 120 g zahăr 75 g făină 1 praf de sare 1 plic jeleu roşu pentru tort
Cum se prepară
Se taie batonul de vanilie pe lung şi se scoate miezul cu vârful unui cuţit. Se pun la fiert laptele cu zahărul, praful de sare, batonul de vanilie şi interiorul acestuia. Când amestecul este călduţ, se scoate un polonic de lapte şi se amestecă cu gălbenuşurile bătute şi făina. Amestecul trebuie să aibă consistenţa unei smântâni. Se toarnă amestecul de gălbenuşuri peste laptele fiert, amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe. Se toarnă budinca într-o formă umezită cu apă rece şi se lasă la frigider circa trei ore. Se răstoarnă şi se toarnă jeleul preparat conform indicaţiilor de pe plic. Se serveşte cu garnitură de fructe.