Budincă delicioasă cu orez

budinca cu orez jpeg

Şi sănătoasă şi gustoasă...Şi săţioasă, ca să nu mănânce în exces... Câte criterii trebuie să respectăm când le pregătim dulciuri celor mici! Am căutat o idee şi am aflat: budincă delicioasă cu orez, aceasta este propunerea noastră.

Ingrediente pentru budincă cu orez

500 g orez 2 l lapte 5 ouă 300 g zahăr 300 g brânză de vaci 150 g stafide coaja de la o lâmâie 1 esenţă de vanilie 1 praf de sare

Mod de preparare pentru budincă cu orez

Pui laptele la fiert cu un praf de sare. Când dă în clocot, adaugi orezul spălat şi scurs şi laşi să fiarbă 15-20 de minute. Opreşti focul, adaugi zahărul, esenţa şi coaja de lămâie şi laşi să se răcească bine.

După ce se răceşte orezul, îl amesteci cu brânza de vaci scursă bine, gălbenuşurile şi stafidele. Încorporezi albuşurile bătute spumă tare, amestecând uşor, de jos în sus. Torni compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte frumos deasupra (circa o oră). Laşi budinca cu orez să se răcească în formă. Aceasta budincă delicioasă cu orez o poţi servi cu gem sau cu cremă de vanilie, dar este delicioasă şi simplă.

Tort caramel

Tort caramel

Tartă cu mere, săracă în potasiu

Tartă cu mere, săracă în potasiu

Tartă cu dovleac şi ciocolată albă

Tartă cu dovleac şi ciocolată albă