Carne de vită cu legume, la cuptor

Fierul din carnea de vită se absoarbe foarte bine în organism, aşa că este indicat sa o incluzi în alimentaţia ta, din când în când. Încearcă o reţetă cu legume la cuptor, care îi dau un plus de savoare.
De ce ai nevoie pentru a pregăti carne de vită cu legume, la cuptor
900 g carne de vită, fără grăsime
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă, tocată mărunt
sare, după gust
piper, după gust
3 căţei de usturoi, pisaţi
300 ml supă de vită
vin roşu, opţional
pătrunjel, după gust
cimbru, după gust
rozmarin, după gust
1 foaie de dafin
500-600 g cartofi
5 morcovi, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi potrivite
Cum pregăteşti carnea de vită cu legume, la cuptor
Încălzeşti cuptorul la 140 de grade. Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust. Încingi uleiul într-o oală, aşezi bucăţile de vită şi le rumeneşti pe ambele părţi, aproximativ 2-3 minute. Le scoţi şi căleşti în aceeaşi oală ceapa şi usturoiul, 4-5 minute. Adaugi carnea din nou şi torni peste supa şi vin roşu, dacă doreşti. Presari cimbru şi rozmarin, după gust, alături de foaia de dafin. Laşi până începe să fiarbă, acoperi oala cu un capac şi dai la cuptor pentru 2 ore. Adaugi cartofii curăţaţi şi morcovii şi mai laşi încă aproximativ 1 oră. Serveşti cu pătrunjel pe deasupra.
Sursa http://www.cookingclassy.com