Cartofi copţi cu boia şi pastă de tomate
Aşază lângă friptura la grătar şi o porţie de cartofi copţi la cuptor, rumeni şi cu un strat generos de paprika.
De ce ai nevoie pentru cartofi
1 kg cartofi
2 linguri pastă de roşii
1 lingură paprika afumată
pătrunjel tocat
cimbru tocat
sare
piper alb
3 linguri ulei
½ de lămâie
Cum se prepară cartofii
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Cureţi cartofii, apoi îi tai cubuleţe egale. Îi fierbi în apă cu sare 8-10 minute, apoi îi scurgi.
Combini toate condimentele cu uleiul şi pasta de roşii. Pui cartofii şi amesteci până când sunt acoperiţi uniform. Îi aşezi în tavă şi-i dai la cuptor 40-50 de minute. Înainte să-i serveşti, îi stropeşti cu zeamă de lămâie.