Cartofi cu fenicul la cuptor - Reţeta pas cu pas

cartofi cu fenicul la cuptor jpeg

Ideea de la baza acestui preparat vine din dorinţa de a te bucura de o mâncare săţioasă, care să nu pice, însă, greu la stomac. Mâncarea este delicioasă ca atare, iar dacă vrei o poţi combina cu carne de peşte.

Ingrediente

500 g cartofi 400 g fenicul 1 căţel de usturoi 200 ml lapte 1 praf nucşoară 1 lingură cimbru 100 g brânză cottage 80 g parmezan sare piper

Mod de preparare

Feliezi cartofii şi bulbii de fenicul. Aşezi feliuţele într-o tavă, astfel încât să se întrepătrundă, şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust.

image

Mărunţeşti usturoiul sau îl toci, apoi adaugi laptele, nucşoara şi cimbrul şi amesteci ca să se combine aromele. Pui compoziţia pe foc, într-un vas, şi dai în clocot.

image

Adaugi brânza cottage şi parmezanul ras în compoziţie, omogenizezi şi torni sosul peste legumele din tavă. Dai la cuptorul încins la 180 °C, 45 de minute.

Sursa + foto: kitchenstories.io

kitchenstories.io



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg