Cartofi cu unt, usturoi şi brânză
Foarte aspectuoşi, aceşti cartofi cu unt, usturoi şi brânză arată senzaţional ca garnitură la o masă festivă.
De ce ai nevoie ca să prepari cartofi cu unt, usturoi şi brânză:
cartofi
u
căţei de usturoi, zdrobiţi
mozzarella rasă
parmezan ras
pătrunjel tocat fin
Preîncălzeşti cuptorul la 200 grade. Tapetezi o tavă.
Cu cuţitul faci mici şanţuri în fiecare cartof, ca un acordeon, cu grijă ca să nu tai până jos. Aşezi cartofii în tavă. Într-un bol, amesteci untul topit, uleiul şi usturoiul. Ungi cartofii cu acest amestec şi asezonezi cu sare şi piper. Dai la cuptor 20 minute, până când şanţurile încep să se separe, iar cartofii încep să devină aurii. Scoţi tava şi mai ungi cartofii cu amestecul de unt, apoi presari mozzarella şi parmezan deasupra. Mai dai la copt încă 23-25 minute, sau până când cartofii sunt crocanţi la exterior şi moi în interior. Îi ornezi cu pătrunjel şi îi serveşti calzi.
Sursa: