Cartofi cu usturoi şi cimbru, în sos cremos

Serveşte această garnitură alături de orice tip de carne îţi place. Cartofii vor dispărea de pe masă în cel mai scurt timp, iar cei dragi vor vedea cât sunt de delicioşi.
Ingrediente
1 lingură ulei 450 g cartofi noi, spălaţi bine şi tăiaţi în jumătăţi 2 linguri unt nesărat 6 căţei de usturoi, descojiţi şi mărunţiţi 160 ml supă de pui 3 linguri smântână 6 crenguţe de cimbru sare, după gust 1 praf de zahăr piper cayenne, după gust
Mod de preparare
Încingi o tigaie (din fontă, de preferat) la foc mare, iar când s-a încins bine, adaugi uleiul. Rumeneşti cartofii cu partea cu coaja în sus, până capătă o culoare aurie. Îi întorci şi îi prăjeşti şi pe partea cealaltă, până se rumenesc uniform. Împingi cartofii într-o parte a tigăii şi adaugi untul şi usturoiul. Sotezi usturoiul cam 30 de secunde. Torni supa de pui, adaugi smântâna şi cimbrul.
Reduci flacăra şi fierbi cartofii, la foc mic, până când sunt pătrunşi, aproximativ 10 minute. Îi amesteci şi îi întorci pe toate părţile în timp ce se fierb. Adaugi sare, zahăr şi piper cayenne, apoi amesteci bine, ca să se combine aromele. Opreşti flacăra şi serveşti cartofii imediat.
Sursa + foto: rasamalaysia.com
Cartofi evantai cu unt şi rozmarin
Cartofi evantai cu unt şi rozmarin