Cartofi umpluţi
Odată cu Filipii de iarnă, la 14 noiembrie, începe Postul Crăciunului, care se termină în 24 decembrie. Pentru această perioadă specială, dar şi pentru zilele de post de peste an, îţi venim în întâmpinare cu o reţetă de cartofi umpluţi, gustoasă şi uşor de preparat.
Ingrediente:
6 cartofi mari 700 g ciuperci 2 dovlecei 2 cepe 5-6 căţei de usturoi sare piper ulei 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi fierbi în coajă. Scurgi apa şi îi laşi la răcit. Separat, speli ciupercile şi le tai pe lung. Ceapa o cureţi şi o tai julien. Cureţi usturoiul şi îl mărunţeşti. Cureţi cartofii, îi tai jumătăţi şi îi scobeşti cu linguriţa. Miezul îl păstrezi. Încingi ulei în tigaie, pui ceapa, o căleşti până devine sticloasă, adaugi ciupercile şi le ţii până se evaporă apa lăsată de ele. Cu puţin înainte de a opri focul pui miezul cartofilor, usturoiul, amesteci şi potriveşti de sare şi piper. Presari din abundenţă mărar şi pătrunjel tocat. Cu acest amestec umplii cartofii şi îi dai la cuptorul încins. Dacă vrei, păstrezi din amestecul de la acesti cartofi umpluţi 2-3 linguri şi pentru garnitură! Speli dovleceii sub jet de apă şi îi tai rondele de aproximativ 2 cm. Le usuci şi le frigi pe grătar. Le dai cu sare şi piper şi le laşi deoparte.
Serveşti aceşti cartofi umpluţi cu garnitură de dovlecel fript şi de ciuperci.
Cartofi umpluti cu carne si ciuperci