Cea mai aromată dulceaţă de cireşe
![Sour Cream Jam jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-5/5e6aac63-7635-418e-bc7d-687d63b4e7da/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D750%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Dacă şi ţie îţi plac cireşele, încearcă o reţetă gustoasă de dulceaţă, care te va cuceri de la prima degustare!
Ingrediente:
1 kg cireşe 1½ kg zahăr 200 ml apă
Speli cireşele şi le cureţi de codiţe şi de sâmburi. Într-o oală cu pereţii groşi torni zahărul şi apa şi o pui pe foc. Când siropul dă în clocot, adaugi cireşele. În momentul în care amestecul începe să fiarbă, îl iei de pe foc şi-l laşi deoparte 6 ore.
Îl pui din nou pe foc, îl aduci la punctul de fierbere şi-l laşi să se răcească. Procedezi în felul acesta de 4 ori. Ulterior, torni dulceaţa în borcane curate.