Cea mai bună cremă de ciocolată, atât pentru umplutură, cât şi pentru glazuri
Fie că vrei să ungi cu ea blaturile de tort sau fursecurile, ori vrei să decorezi brioşe sau să umpli clătite, această cremă de ciocolată este alegerea potrivită. Poţi adăuga zahăr după gust, dar cu cât va fi mai dulce crema, cu atât va avea o consistenţă mai fină
De ce ai nevoie pentru cremă
120 ml apă
60 g zahăr brun
1 lingură cacao
1 praf de sare
150 g unt
300 g ciocolată neagră
Cum se prepară crema
Combini apa cu zahărul, cacaua şi sarea, le pui pe foc şi le amesteci până când se omogenizează. Adaugi jumătate din cantitatea de unt şi amesteci până când se topeşte, iar compoziţia începe să clocotească. Dai deoparte, pui ciocolata ruptă bucăţi şi amesteci până când se omogenizează, iar crema devine fină. Pui untul rămas, câte o lingură, până se omogenizează, apoi laşi la răcit, amestecând constant.