Cea mai simplă reţetă de zacuscă de vinete

E vremea conservelor! Şi te poftim şi pe tine să afli secretele pentru cea mai simplă reţetă de zacuscă de vinete. Ingredientele trebuie să fie proaspete şi aromate. Doar e toamnă, iar tarabele sunt pline!
Cea mai simplă reţetă de zacuscă de vinete - Ingrediente
5 vinete potrivite 5 cepe 15 ardei graşi roşii 1 kg roşii 1 cană bulion 1 pahar ulei sare
Cea mai simplă reţetă de zacuscă de vinete - Cum se prepară
Coci vinetele, le cureţi şi le laşi la scurs. La fel procedezi şi cu ardeii. Opăreşti roşiile şi le dai prin strecurătoare. Opreşti doar sucul lor. Cureţi ceapa, o speli şi o toci, apoi o înăbuşi în ulei până când se înmoaie bine.
Adaugi sucul de roşii, bulionul şi ardeii copţi şi tăiaţi mărunt. După ce a scăzut sosul, pui vinetele tocate cu ustensila specială, sărezi după gust şi mai laşi la fiert 15 minute.
Torni zacusca în borcane sterilizate în cuptor, le pui capacul şi le fierbi, în vase căptuşite cu prosoape de bucătărie, pe baie de aburi, aproximativ 30 de minute.