Cel mai bun chec cu mere şi scorţişoară

chec cu mere si scortisoara jpeg

Fructele tăiate bucăţi, un pic condimentate, fac din cel mai bun chec cu mere şi scorţişoară o prăjitură sau o gustare pe care să o poţi savura împreună cu prietenii. Însoţeşte o felie din această prăjitură cu o cafea caldă.

Cel mai bun chec cu mere şi scorţişoară - Ingrediente

½ cană zahăr brun 1½ linguriţă scorţişoară ⅔ cană zahăr alb ½ cană unt, moale 2 ouă 2 linguriţe esenţă de vanilie 1½ cană făină 1½ linguriţă praf de copt ½ cană lapte 1 măr, curăţat şi tocat fin

Cel mai bun chec cu mere şi scorţişoară - Mod de preparare

Încinge cuptorul. Unge o formă de chec cu puţină grăsime sau tapeteaz-o cu hârtie de copt. Amesteci zahărul brun cu scorţişoara într-un vas, şi dai deoparte. Mixezi zahărul cu untul moale. Adaugi ouăle şi esenţa de vanilie şi continui să mixezi la viteză medie până se omogenizează.

Adaugi făina şi praful de copt, apoi laptele. Toarnă jumătate din aluat în tava pregătită. Acioperă cu jumătate din cantitatea de mere. Apasă-le puţin peste aluat. Presară jumătate din zahărul amestecat cu scorţişoară. Toarnă restul de aluat peste stratul ed emere, apoi aşază restul de mere rămase şi mai presară din amestecul de zahăr cu scorţişoară.

Aplatizează puţin cu o lingură. asă la copt 50 de minute sau până trece testul scobitorii. Lasă în tavă 10 minute înainte de a felia.

http://www.thehappierhomemaker.com/