Cele mai bune seminţe de dovleac prăjite

Această gustare sănătoasă trebuie să se regăsească în alimentaţia ta în lunile de toamnă. Pe lângă faptul că sunt delicioase atunci când sunt prăjite, seminţele de dovleac îţi vor aminti, cel mai probabil, de copilărie, mai ales dacă ai petrecut timp cu bunicii la ţară. Încearcă şi tu această reţetă simplă şi vei descoperi savoarea seminţelor de dovleac prăjite.
Ingrediente
130 g seminţe de dovleac 1 ½ linguriţe ulei de măsline ½ linguriţă usturoi pudră ½ linguriţă piper cayenne ¼ linguriţă sare ¼ linguriţă boia hârtie de copt
Mod de preparare
Speli seminţele de dovleac, ca să scapi de resturile de pulpă. Le dai prin uleiul de măsline şi apoi le amesteci cu restul condimentelor. După ce s-au acoperit în mod uniform, le aşezi într-o tavă de copt, pe o foaie de hârtie pergament. Dai tava la cuptorul încins, 40 de minute. La jumătatea intervalului de timp, scoţi tava, amesteci seminţele ca să le întorci şi pe partea cealaltă şi le mai laşi la cuptor. Când sunt gata, le laşi să se răcească şi apoi le serveşti ca atare.
Sursa + foto: beautyandbeard.blogspot.com
Cea mai bună supă-cremă de dovleac şi morcovi
Cea mai bună supă-cremă de dovleac şi morcovi
Dovleac la cuptor, cu varză de Bruxelles şi ceapă
Dovleac la cuptor, cu varză de Bruxelles şi ceapă