Cele mai uşoare reţete de prăjituri de casă. Top 3

Cele mai uşoare 3 reţete de prăjituri de casă jpeg

Cu toţii adorăm mirosul de prăjitură şi aşteptăm nerăbdători să se taie prăjitura proaspătă şi caldă. Copiii sunt cei mai fericiţi când ştiu că mama prepară în bucătărie ceva bun, delicios şi rapid. V-am pregătit un top 3 al celor mai uşoare reţete de prăjituri de casă pentru a-ţi surprinde familia.

Cele mai uşoare reţete de prăjituri de casă – Prăjitură cu fructe

Ingrediente: - 200 g margarină sau unt - 6 ouă - 150 g zahăr pudră - 300 g făină - 1 plic praf de copt - 100 g ciocolată cu lapte - Fructe: în jur de 6-7 fructe, ce aveţi prin casă sau ce vă place (piersici, prune, mere, pere) - Zeamă lămâie

Mod de preparare prăjitură de casă cu fructe:

Margarina sau untul la temperatura camerei se freacă cu zahărul pudră până se face o cremă spumoasă. Apoi, pe rând şi amestecând, se adaugă gălbenuşurile. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare până se face o compoziţie compactă. Se adaugă apoi albuşurile încet şi apoi făina, care se pune în ploaie. La sfârşit se pune praful de copt stins cu zeama de lămâie.

Această compoziţie se pune într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină. Se toarnă jumătate de fructe în compoziţie şi se aşază frumos în tavă, iar peste se pun şi restul de fructe si deasupra se rade ciocolata. Se pune la cuptor până creşte frumos şi se rumeneşte.

Cele mai uşoare reţete de prăjituri de casă – Chec cu ciocolată

- 3 ouă

- 1 lingură de cacao

- 1 cană zahăr

- 1 praf de copt

- 1 cană jumătate de făină

- 1 cană de lapte

Mod de preparare prăjitură chec cu ciocolată:

Este o prăjitură de casă extrem de uşor de făcut şi foarte gustoasă. Printre cele mai uşoare reţete, gata rapid, faci familia fericită imediat.

Se freacă albuşurile spumă cu 3 linguri de zahăr, iar gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr şi se uleiul, alternativ. Apoi se adaugă 1 lingură de cacao.

Se pune şi laptele încet şi se amestecă mereu. Făina se amestecă bine cu praful de copt şi se adaugă în ploaie peste gălbenuşuri. În această compoziţie se adaugă apoi şi albuşurile şi se amestecă încet cu o lingură de lemn.

Se pune la cuptor la foc încet până se coace. Se serveşte cu lapte cald şi voie bună!

Cele mai uşoare reţete de prăjituri de casă – Prăjitura cu brânză

- 2 ouă

- 150 g zahăr

- 300 g iaurt

- 4 linguri ulei

- 50 ml lapte

- 2 căni făină

- 1 Esenţă vanilie

- 1 praf de copt

- 100 zahăr

- 300 g brânză de care vă place

- 60 ml smântână

- 2 ouă

Mod de preparare prăjitura de casă cu brânză:

Simplă şi bună, atât ca aperitiv, cât şi ca desert, prăjitura cu brânză este printre cele mai uşoare reţete de prăjituri de casă.

Brânza se freacă cu zahărul, smântâna, ouăle şi esenţa de vanilie. Se freacă până la obţinerea unei paste fine, iar dacă este nevoie se mai pot adăuga 2-3 linguri de lapte.

Ouăle se freacă bine până se dublează cu ajutorul unui mixer, se pune un praf de sare. Se adaugă zahărul, esenţa de vanilie, iaurtul, uleiul. Uleiul se pune treptat, la fel şi făina, care se amestecă întâi cu praful de copt. Se toarnă apoi şi laptele, tot treptat. Trebuie să iasă o compoziţie cremoasă, care se împarte în două. Prima jumătate se pune în tavă, peste hârtia de copt şi se bagă timp de 10 minute în cuptor să se închege aluatul. Se scoate de la cuptor, se toarnă crema, se nivelează şi se pune cealaltă jumătate de aluat. Se mai lasă timp de 30 minute să se coacă bine. Poftă bună!