Chec aperitiv cu brânză

chec aperitiv cu branza jpeg

Vrei să ai pe masa de Sărbători un aperitiv mai deosebit? Terina cu brânză pe care ţi-o recomandăm este delicioasă, apetisantă şi uşor de preparat. Ce zici, încerci?

Ingrediente (6-8 porţii)

8 felii şuncă de Praga 500 g ficat de pui 100 g unt 2 cepe 250 g telemea grasă 200 g brânză de burduf 100 g alune de pădure câteva fire ceapă verde 150 g brânză topită sare piper cimbru rozmarin 2 plicuri gelatină

Mod de preparare

Căleşti ceapa tăiată mărunt şi adaugi ficatul de pui. Când s-a înmuiat ficatul, adaugi cimbru, rozmarin, sare şi piper, după gust, şi laşi pe foc până se pătrunde bine ficatul. Dai să se răcească şi pui amestecul în blender, împreună cu untul, şi mixezi până obţii o pastă.

Telemeaua sfărâmată o mixezi cu brânza topită şi cu brânza de burduf. Adaugi ceapa verde, tocată mărunt. Pui gelatina la înmuiat în apă rece, după ­care o topeşti şi o laşi să se răcească. O împarţi în două şi o torni în ambele compoziţii. Omogenizezi bine.

Aşezi folie de plastic ­într-o tavă de cozonac. Pe fundul tăvii, pui felii de şuncă, torni jumătate din pasta de ficat, presari alunele zdrobite, torni jumătate din amestecul de brânză, restul de pastă de ficat şi compoziţia de brânză rămasă. Acoperi cu folie şi o laşi la rece minimum 6 ore. O decorezi cu pătrunjel şi cu alune.