Chec cu banane şi vanilie
Un desert simplu, checul cu banane te va cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
230 g făină 220 g zahăr 1 linguriţă praf de copt ½ linguriţă bicarbonat de sodiu 2 linguriţe scorţişoară 3 banane pisate 1 banană întreagă 1 ou 150 g iaurt 60 ml ulei 80 ml sirop de arţar 2 linguriţe esenţă de vanilie
Mod de preparare – Chec cu banane şi vanilie
Preîncălzeşti cuptorul la 160 °C. Amesteci făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi scorţişoara. Încorporezi bananele pisate, oul, iaurtul, uleiul, siropul de arţar şi esenţa de vanilie.
Torni compoziţia într-o tavă de prăjituri, tapetată cu hârtie de copt. Aşezi deasupra banana întreagă feliată pe lung. Dai la cuptor aproximativ 1 oră sau până când checul trece testul cu scobitoarea. Serveşti după ce s-a răcit puţin.