Chec cu cacao

Simplu de preparat, acest desert este un deliciu şi un răsfăţ la ceasurile amiezii.
Ingrediente
Pentru aluat
6 ouă
100 g unt
450 g zahăr pudră
250 ml lapte rece
450 g făină
1 pliculeţ praf de copt
Pentru umplutură
150 g stafide
100 g cacao
Pentru decor
zahăr pudră
Mod de preparare Întâi cureţi stafidele şi le pui la înmuiat în apă călduţă. Le laşi aşa şi în continuare freci spumă untul, adaugi zahărul şi gălbenuşurile, unul câte unul. Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt. Amesteci crema de unt, zahăr şi gălbenuşuri cu laptele şi făina, puse alternativ. Baţi şi albuşurile spumă, cu un praf de sare, ori cu telul, ori cu mixerul.
Ungi forma cu un pic de unt şi torni trei sferturi din aluat. În restul pui stafidele şi cacaua, amesteci şi torni peste aluatul alb. Dai la copt pentru 45 de minute, şi după ce s-a copt, îl laşi în
formă să se răcorească. Îl scoţi scuturând bine forma şi îl presari cu zahăr pudră. Sfat! Pentru masa festivă, poţi folosi o formă tronconică cu o ridicătură în mijloc şi astfel să serveşti un chec cu aspect de cozonac.