Chec cu ciocolată

Atunci când ai poftă de ceva dulce, ciocolata pare cea mai bună alegere. Iată cum poţi prepara un chec cu ciocolată.
De ce ai nevoie pentru chec cu ciocolată
250 g prune uscate, fără sâmburi
6 linguri zahăr
1 ou
500 g făină
1 lingură praf de copt
1 praf de sare
4 linguri cacao
1 linguriţă scorţişoară
250 g smântână
100 g nuci
Apă, cât cuprinde
Cum se prepară checul cu ciocolată
Amestecă 100 de grame de prune cu apă cât să le acopere şi pune-le într-o tigaie. Când încep să fiarbă stinge focul, acoperă şi lasă-le la hidratat 10 minute.
Pasează-le în blender cu 1-2 linguri de apă. Combină piureul de prune cu zahărul, adaugă oul şi amestecă bine. Într-un vas separat amestecă făina, praful de copt, sarea, cacaua şi scorţişoara. Adaugă făina peste piure, alternativ cu smântâna, amestecând bine până se omogenizează. Toacă restul de prune, combină-le cu nucile sfărâmate şi pune-le în compoziţie. Dacă mai este nevoie, mai adaugă puţină apă. Toarnă compoziţia în tăvi cu hârtie de copt şi dă-le la cuptor pentru 45-60 de minute.
Sursa foto http://capefearnutrition.com