Chec cu clementine

Pentru că citricele au început să-şi facă loc în magazine, este cel mai bun moment să prepari acest chec cu clementine.
De ce ai nevoie pentru chec cu clementine
Pentru chec
4 clementine
4 ouă
200 g făină
1 lingură praf de copt
4 linguri zahăr
4 linguri miere
Pentru glazură
50 g merişoare
60 ml suc de portocale
4 linguri zahăr pudră
Cum se prepară chec cu clementine
Speli clementinele, le acoperi cu apă şi le fierbi aproximativ o oră. Le scurgi, le laşi la răcorit, le tai, le scoţi sâmburii apoi le pasezi. Încorporezi ouăle, făina, praful de copt, zahărul şi mierea. După ce s-a omogenizat pui compoziţia într-o tavă tapetată şi o ţii la cuptor până când se rumeneşte pe deasupra. Laşi checul să se răcească.
Pentru glazură, amesteci merişoarele cu sucul de portocale şi le fierbi 5-10 minute, până când se înmoaie. Strecori, laşi la răcorit şi amesteci sucul cu zahărul pudră. Torni glazura peste chec.